БАЛКАНФИЛА 2010 – В ПЛОВДИВ

  • 28 до 31 октомври 2010г.28 до 31 октомври 2010г.
  • Съюзът на българските филателисти отново ще се бори със световната икономическа криза... като започва подготовката си за нова голяма изложба през тази година – в края на октомври 2010 г. в една от красивите палати на Международния панаир в Пловдив ще се проведе филателната изложба БАЛКАНФИЛА 2010.
  • След като Сърбия и Гърция се отказаха от правото си за домакинство на този традиционен филателен форум, председателят на СБФ Спас Панчев предложи България да поеме щафетата и така за четвърти път да станем организатори на най-голямата изложба на Балканския полуостров.
  • Само че сега няма да се пускаме в надпреварата за максимален брой експонати и табла – на всяка страна ще бъдат предоставени до 25 рамки за сбирки в следните състезателни класове: Пощенска история, Максимафилия, Едно табло, Отворен клас и клас “Литература”. Традиционната филателия ще бъде представена в специален почетен клас, наречен “Балканските филателни бисери”, като в него ще се покажат по един експонат от страна, удостоен с голям златен или златен медал на световна филателна изложба.
  • Новост за изложбата ще бъде и друго – в същата палата ще се проведе и първият в България Балкански панаир на колекционерите, с участието на фирми и индивидуални търговци на стоки за свободното време и хобито.
  • Както е редно за такива прояви, и за БАЛКАНФИЛА 2010 ще има интересни пощенско-филателни материали, богата съпътстваща програма, конкурси и състезания за децата и учениците и... изненади.

« назад към Изложби

Партньори: Тангра7