|
radamant
|
 |
« Отговор #1 -: Юни 06, 2012, 09:20:43 » |
|
Колега,марката не е испанска,а италианска.Издадена е от т.нар. Roman States - държава със стлица Рим,обединяваща Кралствата на Ломбардия,Венеция и Модена,както и на Неапол.Както и да е,марката е издадена в периода 1867 и 1880 г.Има няколко разновидности на марката,но по снимката не мога да разбера от коя е.Трябва Ви задължителна експертиза,защото марката може да е от разновидност която се търгува доста скъпо.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Haly
|
 |
« Отговор #2 -: Юни 06, 2012, 09:52:27 » |
|
Благодаря много, бихте ли ми дали съвет къде могат да ми направят такава екпертиза или по точно да ми препоръчате накой .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
radamant
|
 |
« Отговор #3 -: Юни 06, 2012, 12:44:59 » |
|
Да започнем от това от кой град сте?Вижте в меню "Експертизи и оценки" на сайта има ли във Вашия град оценител,който е записан като официален такъв.Ако не намерите такъв - тогава ще мислим.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Haly
|
 |
« Отговор #4 -: Юни 06, 2012, 02:42:48 » |
|
В моя малак град няма, но ходя редовно до Плевен-В.Търново-Русе. Но това експертизиране ми звучи много неясно. За колко време става,колко струва и дали си струва. Благодаря за вниманието, но се запалвам по тея марки.......това било голяма краста.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
radamant
|
 |
« Отговор #5 -: Юни 06, 2012, 08:09:23 » |
|
Не знам какво планирате да правите с тази марка,дали ще я продавате,ще си я запазите ли?Аз лично не смятам,че ако я запазите Ви трябва експертиза.Ако я продавате обаче експертизата е задължителна,защото цената в зависимост от разновидностите е между 5 и 5000 долара. А що се отнася до филателията,тя е много повече от обикновено хоби,прихване ли те-не пуска,а напротив,с годините увлечението само се засилва! 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Haly
|
 |
« Отговор #6 -: Юни 07, 2012, 08:28:53 » |
|
За сега само събирам, така че просто искам да знам поне долу-горе с какво разполагам. Немога още да се ориентирам към определена тематика. Имам доста марки наследени,подарени,купени/над 10 000/ и се опитвам да ги определя поне приблизително. Мислех да си закупя каталог, но понеже имам марки от почти всичко от 1peny до Индокитай, та се оказа доста скъпичко да се сдобия с толкова каталози. Така че събирам мнения и съвети, за което благодаря.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Haly
|
 |
« Отговор #8 -: Юни 07, 2012, 12:52:21 » |
|
Благодаря за линка, цената наистина е много добра.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
radamant
|
 |
« Отговор #9 -: Юни 07, 2012, 01:29:50 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Haly
|
 |
« Отговор #10 -: Юни 07, 2012, 07:16:17 » |
|
Няма проблем с почерпката. Поръчах си каталога в продавалника. Торента е freee но няма сийдъри и пиъри, и не се знае кога ще има, та не ми се чакаше. Благодалности........
|
|
|
Активен
|
|
|
|
LonNouppy
|
 |
« Отговор #11 -: Ноември 13, 2015, 01:10:47 » |
|
Искам да помоля за помощ. Не мога да намеря как да "руутна" този модел на LG и дали има руут изобщо. И ако го руутна, ще ми отпадне ли гаранцията? Благодаря предварително
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|