По първия въпрос за съжаление не мога да помогна, тъй като самата аз не членувам в СБФ. Но и на мен ще ми бъде интересно да разбера повече по темата.

Колкото до втория, според мен си зависи изцяло от твоите предпочитания. Дори и да избереш вариант с по-голямо количество, поне внимавай ако не за друго, то за качеството, ако са пътували марки с печат. Аз поне гледам, когато имам тази възможност и избирам употребявани марки, за това дали назъбването е запазено, дали гърбът не е разкъсан при отделянето на марката от плика, дали има прегъвания. Също ако имаш избор, по-добър вариант са употребявани марки с печати, чието мастило не се е "разтекло" по марката или не заема прекалено голямо място, ако мастилото е по-наситено, или пък печатът не закрива основната част от отпечатаното на марката. За това се сещам аз поне, но съм сигурна, че по-опитните филателисти ще добавят много повече неща като съвети, когато се включат в дискусията.
А, сетих се и още нещо - предполагам имаш специална пинсета за марките? Не знам до каква степен имаш опит в това колекционерство и затова го споменавам за всеки случай.