Последните публикации на: tsvetanar
Декември 15, 2018, 08:42:42 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: Заповядайте в нашия ФОРУМ!
 
  Начало Помощ Търси Вход Регистрация  
  Покажи Публикации
Страници: [1]
1  Главен форум / Общи дискусии / Re:начинаещ фиалтелист -: Май 18, 2011, 09:47:21
По първия въпрос за съжаление не мога да помогна, тъй като самата аз не членувам в СБФ. Но и на мен ще ми бъде интересно да разбера повече по темата. Усмивчица
Колкото до втория, според мен си зависи изцяло от твоите предпочитания. Дори и да избереш вариант с по-голямо количество, поне внимавай ако не за друго, то за качеството, ако са пътували марки с печат. Аз поне гледам, когато имам тази възможност и избирам употребявани марки, за това дали назъбването е запазено, дали гърбът не е разкъсан при отделянето на марката от плика, дали има прегъвания. Също ако имаш избор, по-добър вариант са употребявани марки с печати, чието мастило не се е "разтекло" по марката или не заема прекалено голямо място, ако мастилото е по-наситено, или пък печатът не закрива основната част от отпечатаното на марката. За това се сещам аз поне, но съм сигурна, че по-опитните филателисти ще добавят много повече неща като съвети, когато се включат в дискусията.
А, сетих се и още нещо - предполагам имаш специална пинсета за марките? Не знам до каква степен имаш опит в това колекционерство и затова го споменавам за всеки случай. Усмивчица
2  Главен форум / Извън Темата / Re:Въпрос -: Декември 29, 2010, 09:12:21
Бих помогнала, ако разбирах повече от оценяване и имах каталог подръка.. Доколкото ми е известно, ако имаш или има как да се сдобиеш с такъв - можеш да провериш в Scott каталог примерно или в Michel. Вероятно някой по-запознат тук може да помогне с повече подробности..
Единственото, което мога да твърдя е, че триъгълните са ценни (колко - това, както писах - не знам) - заради по-рядко срещаната форма на марката.
Страници: [1]
Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Партньори: Тангра7