БУЛКОЛЕКТО 2015

24.10.2015

 БУЛКОЛЕКТО 2015

    Международният панаир на колекционерите ще се проведе от 23 до 25 октомври 2015 г. (петък – неделя) в Палата 3 на Международен панаир Пловдив. Така традицията за организиране на тази проява продължава и през тази година – за шести пореден път.
БУЛКОЛЕКТО 2015 отново е включен в програмата „Семейството и свободното време“, съдържаща „Италианска мода и козметика“, „За дома и градината“, изложба на птици и породисти кучета и „Балканска киноложка изложба“.
    На сайта на Международен панаир Провдив вече е качена заявката за участие в БУЛКОЛЕКТО 2015. Цената за наемане на маса е същата, като миналата година – 40 евро (около 80 лева) за три дни. Пак на сайта са обявени имената на новата координаторка на БУЛКОЛЕКТО 2015 и нейните телефонни номера за връзка и въпроси по организацията на проявата.
    „Български пощи“ ЕАД и „Българска филателия и нумизматика“ вече заявиха своето участие на форума. Продължават разговорите за наемане на щандове от германски търговски филателни фирми, представяни в България от Галин Кънев (Русе).
    Има идея националната среща за размяна в София, която е планирана за 24 октомври т. г., да се пренасочи към Пловдив, за да подсили търговския характер на тазгодишния панаир. Голямо количество рекламен материал за БУЛКОЛЕКТО 2015 ще бъде раздаден на участниците и посетителите на септемврийския панаир „Сбирател“ в Прага, Чехия.
    Вече се знаят изданията, които ще бъдат валидирани на БУЛКОЛЕКТО 2015: на 23 октомври (петък) – лимитиран пощенски блок в тираж 3100 екз., на тема: „Пловдив – Европейска столица на културата през 2019 г.“, и на 24 октомври (събота) – брилянтото издание от четири пощенски марки на тема: „Евразийски вълк“, включено в програмата на Международния фонд за защита на дивата природа (WWF). За разлика от предишните български марки с емблемата на WWF, когато сюжетите и рисунките се предоставят директно на Фонда, сегашните марки ще бъдат реализирани по оригиналните проекти на художника Росен Тошев. Номиналът на марките ще бъде около 6 лева.
    Официален хотел на БУЛКОЛЕКТО 2015 отново ще бъде парк-хотел „Санкт Петербург“ в Пловдив.

« назад към Панаири, борси, срещи

Партньори: Тангра7