ФИЛАТЕЛИЯТА – ПОЛЕЗНА И НАУЧНА

  • ФИЛАТЕЛИЯТА – ПОЛЕЗНА И НАУЧНАФИЛАТЕЛИЯТА – ПОЛЕЗНА И НАУЧНА

01.06.2011

ФИЛАТЕЛИЯТА – ПОЛЕЗНА И НАУЧНА

 

Това е заглавието на най-новата книга, издадена от Съюза на българските филателисти. Нейното представяне стана по време на сесията на Българската филателна академия в София на 27 май 2011 г., посветена на 120-годишнината на филателния печат в България.
Книгата е първата и единствената до сега за историята на Съюза на българските филателисти и филателното движение в България. Неин съставител е Богдан Стефанов, автор на няколко книги за историята на пощата в Габровския край. Негови консултанти са инж. Панайот Курдаланов и Христо Николчев.
Върху 120 страници увлекателно е разказано за началото и развитието на организираното филателно движение, както и творческата и научната дейност на СБФ до наши дни.

 

 


Книгата е богато илюстрирана и луксозно отпечатана. Автор на корицата и художественото оформление е художника Ненко Атанасов.
 

Цената на книгата е 10 лева. Тя може да бъде получена по пощата или лично от офиса на СБФ: ул. “Траянови врата” 7, кв. Стрелбище, 1408 София. Заявки могат да се правят на тел. 02/958 63 74 или на моб. тел. 0888 41 90 71.
 

« назад към Нови книги

Партньори: Тангра7